dilluns, 11 de febrer del 2013

PDI: Instal·lació de SMART Notebook (versió Windows)

1. Descàrrega del programa SMART Notebook

Primerament, haureu d'instal·lar el programa SMART Notebook al vostre ordinador. D'aquesta manera podreu treballar còmodament a casa abans d'utilitzar-lo a l'aula. Cliqueu el logo per entrar a la web de Smart (o bé escriviu l'adreça http://www.smarttech.com/es):

Entrareu en aquesta pàgina:

Etiquetes de Technorati: ,

Cliqueu sobre Soporte - Descargas

…i veureu la llista de programari de Smarttech. El que ens interessa és el primer, SMART Notebook. Desplegant Elija un producto podem escollir la versió adient pel nostre sistema operatiu (nota: per a Linux no hi ha versió de 64 bits, només de 32).

Si escollim la darrera versió per a Windows, passem a una pàgina que ens descriu el producte i on podem clicar Download.

Tot i haver escollit el SMART Notebook, el fitxer que ens baixem permet instal·lar aquest i altres productes, així com qualsevol dels idiomes que inclou el programa (català inclòs).

Però abans de la descàrrega, hem d'emplenar una fitxa amb dades que ningú no es molestarà a comprovar. Això sí, no us deixeu cap camp sense emplenar.

Finalment premem Start download i comença la descàrrega.

2. Instal·lació de SMART Notebook (versió Windows)

La instal·lació pot ser llarga si decidim descarregar tots o la majoria dels recursos per a les presentacions (galeries d'imatges, animacions, sons, plantilles…)

Un cop ha acabat la baixada del fitxer educationsoftwareinstaller2011win2.exe, el cliquem i comença la instal·lació. Acceptem la llicència i la carpeta proposada.

A Seleccionar productos, hem de tenir en compte on estem instal·lant. Els controladors només són necessaris en un ordinador que connectarem a una PDI de la marca SMART. Si la PDI és d'una altra marca, o estem instal·lant al PC de casa, desactivarem SMART Controladores del producto.

Farem el mateix a la pantalla següent. Activant Herramientas SMART Board fem que s'engeguin automàticament a la vegada que el Windows. Si l'ús ha de ser esporàdic, millor desactivar l'opció.

A continuació hem de seleccionar els apartats de la galeria de recursos que volem baixar.

  • el Kit d'eines… és una sèrie de recursos flash que permeten preparar exercicis interactius (preguntes de test, el joc del penjat…)

  • els Materials essencials… són imatges, sons, plantilles per a diapositives, etc.

(Aquests recursos es baixaran durant la instal·lació, per tant, si els volem tots, aquesta pot durar més d'una hora, en funció de la velocitat de la xarxa i dels servidors de l'empresa)

A la pantalla següent podem seleccionar els idiomes que volem instal·lar (per defecte SMART ofereix instal·lar el que ha detectat al Windows)

Comença la instal·lació. El nombre de passos i la seva durada depèn de les opcions que hem escollit.

Quan acaba, tenim l'opció d'activar o no el programa. Si no disposem del codi d'activació, podrem usar el SMART Notebook durant 30 dies, després es negarà a funcionar. L'activació la podem fer en qualsevol moment, fins i tot quan ja han passat els 30 dies.

Obtenir un codi d'activació no és difícil. Si disposeu d'alguna PDI SMART, amb el número de sèrie podeu demanar un codi d'activació a la web de l'empresa. Aquest codi es pot usar tantes vegades com vulgueu.

---------------

Smart Notebook express (No necesita número de serie. Vale para visualizar los archivos de Notebook  y hacer anotaciones sencillas . Recomendable para que los alumnos accedan a los archivos notebook generados en las clases online o utilizando el fichero de instalación para acceder sin conexión):

  • Ficheros de instalación para acceder sin conexión:
  1. Para Windows
  2. Para Linux
  3. Para Mac


Software sin inslatación (en la "nube"):
SMART Notebook Express web application